Štiriinpolsobno stanovanje z razkošno teraso je dom mlade štiričlanske družine. Starša, uspešna podjetnika, ki v prostem času najraje potujeta, sta želela, da bi bil dom udobno zatočišče po napornem dnevu. Prostor, kjer bi si lahko napolnila baterije, si odpočila oči na vizualno zanimivih kosih pohištva in dekoracije, ter kvalitetno preživela prosti čas v krogu družine.

V studiu Poke so za njih zasnovali eleganten, barvit in privlačen interier, in jim ga predstavili skozi vizualizacije. Osrednji bivalni prostor je poln mehkih oblik in toplih materialov, otroški sobici hkrati elegantni in do kraja prilagojeni njunima mladima uporabnikoma, po meri opremljen kabinet pa je domača pisarna par excellence. Skozi celotno stanovanje se vleče osrednja tema pariškega šika – s parketom, položenim na ribjo kost, izbranimi svetili, dvokrilnimi steklenimi vrati, od tal dvignjenim pohištvom ter dodatki v toplih kovinskih tonih.

Objavljamo izsek iz oblikovalskega dnevnika ustvarjalcev, kjer utemeljujejo izbiro sloga.

Pri izbiri barv, materialov in tekstur smo bili zelo pozorni, saj smo želeli ustvariti ravno pravo ravnovesje med vsemi elementi ter doseči lepo razmerje med eklektičnim in modernim stilom. Skozi celoten prostor prevladuje nevtralna barvna paleta, dopolnjena z akcenti v živahnih in subtilnih barvah, kot sta na primer kraljevska rdeča in zelena.

Skozi celoten dnevni prostor se prostirajo velika panoramska okna, ki smo jih omehčali z elegantnimi zavesami. Parket, ki smo ga izbrali, je oljen hrast v obliki ribje kosti, ki prinese stanovanju sofisticiranost in luksuz. Kuhinja je najbolj nevtralen prostor, vendar prostorna s kuhinjskim pultom iz marmorja. Piko na i v stanovanju pa definitivno prinesejo vse prelepe umetnine na stenah.

Interier: Studio Poke

Prejšnji članekDeset pravil za obešanje zaves
Naslednji članek 30 najbolj koristnih vrtnarskih nasvetov, ki jih morda še ne poznate
V televizijski oddaji Ambienti se pogovarjamo o lepih prostorih, zanimivih detajlih, navdihujočih vrtovih in sodobnih tehnologijah gradnje.