“Razvoj toplotne črpalke Adapt je terjal ogromno truda, denarja, neprespanih noči in težkih odločitev. Priznanje, kot smo ga dobili danes, nam daje potrditev in zagon, da svoje delo še naprej opravljamo zagnano in iz dneva v dan bolje. Na celotno razvojno ekipo sem izjemno ponosen in vsakemu posebej čestitam za res odlično opravljeno delo!” je ob prejetju priznanja povedal Franc Marovt, vodja razvoja v podjetju Kronoterm.

Toplotna črpalka ADAPT je prilagodljiva v delovanju, vgradnji in videzu. Zasnovana je tako, da ostane nevidna in se čim bolj zlije z okolico. S pojavnostjo in hrupom ne vzbuja pozornosti, hkrati pa z izjemno učinkovitostjo (SCOP 5,2) uporabniku zagotavlja maksimalno udobje v smislu ogrevanja, hlajenja, nizke hrupnosti in nizkih stroškov obratovanja. Ena izmed najtišjih toplotnih črpalk v Evropi popolno prilagaja delovanje potrebam objekta in uporabnika ter celo vremenskih razmeram.

Franc Marovt, vodja razvoja v podjetju Kronoterm.

Uporabniki glede na svoje želje ter arhitekturni stil stavbe izbirajo med štirimi (barvnimi) različicami – vpadljivi Corten v rustikalnem videzu, barvana pločevina v barvah Nero in Olio ter nerjaveče jeklo Inox. Prvič so uporabili popolnoma novo hladivo R452b, ki ne škoduje ozonu in ima kar 67 odstotkov nižji ogljični odtis od obstoječih hladiv. Nova generacija okolju prijaznih toplotnih črpalk ADAPT je tako edina, ki ob varčni uporabi zagotavlja tudi učinkovito rabo energije in obnovljivih virov energije.

Zlato priznanje je potrditev, da je trdno delo podjetja Kronoterm opaženo in da so kot inovativno podjetje na pravi poti. Kar najbolj šteje, pa je dejstvo, da s svojimi inovacijami omogočajo in ustvarjajo enostavnejše in boljše bivanjske pogoje za vse uporabnike ter prispevajo znaten delež k ohranitvi okolja in našega planeta.

Fotografije: KRONOTERM

Prejšnji članekPrekrasna letna kuhinja naše gledalke
Naslednji članek 10 sobnih rastlin za vašo kopalnico
V televizijski oddaji Ambienti se pogovarjamo o lepih prostorih, zanimivih detajlih, navdihujočih vrtovih in sodobnih tehnologijah gradnje.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite svoj komentar
Vpišite svoje ime